top of page

Què hem estat fent? Carregant piles!

Seguim en contacte amb moltes de les meravelloses persones que vam conèixer a Atenes. Algunes han aconseguit un visat per a marxar a Rumania, Alemanya, Holanda... D'altres, encara esperen a l'escola amb la poca paciència que els queda. Però n'hi ha moltes que estan tan desesperançades... I la problemàtica no s'acaba. Cada dia hi ha noves famílies que arriben a l'escola ocupada, demanant refugi.


Ens expliquen que alguns dels seus familiars atrapats a Síria, a dia d'avui estan intentant sortir-ne. Que els hi han enviat tots els estalvis que els quedaven. I que ells mentrestant s'han quedat sense diners, sense menjar res més que l'àpat al dia que l'escola els proporciona, i sense la mínima seguretat que els estalvis els donaven.

Alguns dels afortunats amb visat ens expliquen com estan malvivint a camps d'"acollida" repartits per Europa, sense amics i sense papers per poder buscar feina.


La situació, per tant, no millora. I és per això que els caps estem decidits a continuar amb el projecte, a agafar embranzida i a mantenir a totes aquestes persones en el nostre punt de mira. No els podem deixar enrere!


Us expliquem les coses que hem estat fent darrerement:



- Avui hem penjat a aquesta web un document realitzat a Atenes que inclou: l'Anàlisi que vam fer de la comunitat de l'escola i els Objectius que ens vam marcar per la nostra estada. Aquest document, també traduït a l'anglès, el vam deixar a l'escola abans de marxar i el vem enviar al grup de voluntaris. Trobareu el document abaix a la dreta d'aquesta web, dins l'apartat de "Projecte Refugiats".


- Aviat penjarem la valoració de tots els objectius marcats, així com més documents informatius de la nostra tasca a l'escola.


- Hem creat un recull amb les cançons, balls i jocs que realitzàvem a l'escola, per a poder compartir-lo amb altres voluntaris i que els pugui ser útil. Ens falta grabar les cançons i balls, si algú vol participar que ho digui! :)


- Vam escriure un article per Cerdanyola al Dia explicant una mica el nostre projecte. N'estem escrivint un altre per la revista d'Escoltes Catalans, quan es publiqui el compartirem amb vosaltres.


- Hem contactat amb escoles i instituts de Cerdanyola del Vallès, col·lectius vàris, Escoltes Catalans, assamblees de facultats... per a anar programant xerrades en què explicarem la nostra experiència. També en farem una més encarada a pares, mares, tiets, tietes, amics, amigues... de l'agrupament.


- Prèviament a començar a fer xerrades creiem que era molt necessàri que ens forméssim sobre el Pròxim Orient, sobre l'Internacionalisme, sobre els diversos tipus de voluntariat, sobre conflictes del món en general... Això ho hem fet realitzant dues assamblees, amb material preparat.


- queden moltes coses a fer, nous debats a tenir, noves idees i maneres d'incidir a plantejar-se, etc. Qualsevol proposta/motivació per participar que tingueu, només heu de contactar amb nosaltres!


Sempre a punt, i tant com puc!



pd. Aquí us deixem una imatge de refugiats a Atenes manifestant-se pacíficament per a reivindicar els seus drets universals.


Entrades destacades
Vuelve pronto
Una vez que se publiquen entradas, las verás aquí.
Entrades recents
Arxiu
Buscar per etiquetes
No hay tags aún.
Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
bottom of page